A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

ДО ВІДОМА ГРОМАДЯН!

Дата: 06.05.2021 17:27
Кількість переглядів: 327

Внесок Рівненщини до бюджету країни  – майже два мільярди гривень ПДФО

 За січень-квітень 2021 року від мешканців Рівненщини до зведеного бюджету країни надійшло 1960,3 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. Приріст надходжень зазначеного податку до відповідного періоду минулого року складає 363 млн. гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй.

За словами посадовця, із зазначеної суми надходжень 490,1 млн. грн. спрямовано до Державного бюджету країни. Решту коштів, а саме 1470,2 млн. грн., спрямовано до місцевих бюджетів області для фінансування потреб громад. Приріст надходжень до місцевих скарбниць цього року склав 272 млн. гривень.

Нагадуємо, що податок на доходи фізичних осіб безпосередньо залежить від розміру заробітної плати, яку офіційно отримують працевлаштовані працівники. І надходження саме цього податку є показовим для розвитку міст, селищ та регіону в цілому. Тому в Головному управлінні ДПС у Рівненській області закликають роботодавців дотримуватися трудового законодавства, своєчасно сплачувати податки та оформлювати належним чином найманих працівників.

На Рівненщині найчастіше реєструють програмні РРО підприємці

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що станом на 01.05.2021 року 425 суб’єктів господарювання Рівненщини зареєстрували 490 програмних реєстраторів розрахункових операцій. Серед таких суб`єктів 15 – юридичні особи та 410 – фізичні особи – підприємці.

Нагадаємо, що Державна податкова служба, відповідно до законодавчих вимог, безкоштовно забезпечує інформування усіх категорій суб’єктів господарювання, які вже використовують чи будуть зобов’язані з 01.01.2022 року застосовувати реєстратори розрахункових операцій (програмні РРО) при продажу товарів та наданні послуг. Зокрема, служба надає суб’єктам господарювання якісні податкові консультації стосовно змін у порядку застосування РРО/ПРРО, відповідно до нових норм законодавства, ухвалених Верховною Радою України у 2020 році.

Так, інструкції з встановлення та налаштування ПРРО розміщено за посиланнями:

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/

та

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/fiskalniy-dodatok-prrosto/.

Інструкції щодо заповнення реєстраційної форми та повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа розміщено за посиланням:

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/instruktsii-schodo-zapovnennya-form/.

Крім того, в ГУ ДПС в області  щоденно за номером 0362- 692-628 діє «гаряча» телефонна лінія з питань впровадження програмних РРО.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Головне управління ДПС у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь