A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

ПОДБАЙ ПРО ВЛАСНУ БЕЗПЕКУ!

Дата: 07.04.2021 13:59
Кількість переглядів: 361

   Хибна впевненість в особистій безпеці присипляє пильність, що у свою чергу призводить до ігнорування елементарних вимог правил пожежної безпеки. При такому відношенні лихо не заставляє на себе чекати. І прикладів цьому безліч.      Причиною пожежі може стати будь-який електричний прилад, залишений увімкненим без нагляду: комп`ютер, факс, магнітофон, праска, електробритва, телевізор, пральна машина і навіть звичайна електрична лампочка.

  Траплялися навіть випадки, коли пожежа починалася через мобільний телефон, а точніше, через зарядний пристрій. Блок живлення знаходився у розетці, де відбулося замикання, загорівся корпус, вогонь швидко перекинувся на шпалери та меблі.          Зрештою кімната вигоріла повністю... Що стосується телевізорів, то вірогідність згоріти у застарілих моделей набагато більша, ніж у сучасних. Пояснюється це, як правило, технічним зношенням ізоляції проводів та деталей, накопиченням пилу, а також зосередженням великої кількості горючого матеріалу (пластмасовий або дерев`яний корпус). Достатньо «ящику» трошкі перегрітися, і проводка в слабких місцях спалахує миттєво. Чимало громадян маючи у власному користуванні нові та дорогі моделі телевізорів, з перебільшенням відносяться до їхньої стійкості та витривалості, хибно сподіваючися, що електроприлад може працювати цілодобово та без перерви. Проте відомо чимало випадків коли саме через залишений без догляду увімкнений в електромережу телевізор спричиняв пожежу.

   Купуючи електроприлади, безумовно потрібно цікавитися сертифікатом якості, країною виробником, а також терміном гарантії. Придбання товарів сумнівного виробництва це вірогідність того, що незабаром може трапитися лихо. Проте ризик виникнення пожежі залежить і від іншого не менш важливого чинника, як стану справності електромережі. Часто мешканці квартир та приватних осель влаштовують електромережі «іспит на витривалість», включивши одночасно електрочайник та електрокамін, праску та пральну машину. Через перевантаження у мережі виникає так званий аварійний режим роботи. У цей час достатньо поганого контакту в розетці або мережі, щоб в оселі раптом закоротило та заіскрило. А там і до пожежі не далеко.

   Шановні жителі громадяни, пам`ятайте найголовніше: пожежу легше попередити, чим ліквідувати! Тому дотримуйтесь елементарних правил пожежної безпеки, а саме: не залишайте електроприлади в мережі без нагляду.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь