A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

ЩОДО РОБОТИ ДНЗ «РОМАШКА»

Дата: 02.06.2020 09:56
Кількість переглядів: 753

Із поступовим послабленням карантину уряд пішов назустріч працюючим батькам малечі та дозволив із 25 травня поступово відкривати дитячі садочки. Але, звісно, у тих регіонах, де епідситуація спокійна. Враховуючи, що Рівненська область не увійшла до областей, у яких пом’якшено карантинні обмеження садочки розпочнуть роботу лише за умови зменшення темпів захворюваності в області та рішення обласної та районної комісій з питань ТЕБ та НС.

До організації роботи дитсадків тепер чимало нових карантинних вимог, як і до батьків, які збираються привести своїх дітей до садочків.

Фото без опису

Сьогодні в дитсадку м. Корець працюють над створенням безпечних умов для вихованців з дотриманням чітких планів дезінфекції відповідно до рекомендацій МОЗ. Зібрано та проаналізовано інформацію від працюючих батьків відносно відвідування садка дітьми у разі відкриття. Більшість батьків оптимістично налаштовані, зважують всі «за» і «проти», наразі більшість чекають на відкриття садочка. 137 дітей із 340 прийдуть у садок у разі його відкриття.

Для створення безпечних умов перебування дітлахів у садку вже прибрано з груп килими та м’які іграшки, а пластмасові та з дерева – не складно дезінфікувати.  Готують додаткові входи і виходи з приміщення, продумують і максимальну дистанцію між дітьми в спальних та ігрових кімнатах.

В садочку проведено ремонт «ізолятора» - місця для дітей, які мають ознаки хвороби і де вони будуть перебувати під наглядом медсестер (тобто контакт з іншими дітьми буде ізольовано).

Працівники закладу працюють кожного дня, готуючи територію та приміщення груп для прийому дітлахів.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Це все було обговорено  міським головою Людмила Дмитрук з адміністрацією закладу.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуЗавдяки ФОП Борисюк О. М. (Волинь-торг) закуплені безконтактні термометри для вимірювання температури у дітей при вході у садочок.  ФОП Сизова Ю.И. закупила для садочку антисептик та рукавички. ГО «Інвалідів Рівненщини «Позиція» Александропуло  Борис Анатолійович закуплено безконтактний термометр, 5 л антисептичного засобу та 6 упаковок антисептику по 200 мл.

Фото без опису

На вході до дитячого садка облаштовано місце для обробки рук спиртовмісним антисептиком, встановлені контейнери для використаних масок та рукавичок.

Коли буде рішення комісій з питань ТЕБ та НС і садочок буде відкритий, там необхідно буде дотримуватися всіх вимог, які надав головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко. Згідно з ними, до дитсадків не впускатимуть дітей та працівників із температурою вище 37,2 С – при вході до закладу дошкільної освіти працівники та діти мають проходити температурний скринінг. Також дітям вимірюватимуть температуру протягом дня – щонайменше раз на 4 години. Дітей, у яких температура тіла вища за 37,2 С та тих, у кого є симптоми гострого респіраторного захворювання, мають ізолювати та повідомити про це медпрацівника і батьків. При цьому батькам до приміщення садочку заходити не можна, дитину передадуть із рук в руки.

Працівники закладу повинні бути забезпечені засобами індивідуального захисту, проводити дезінфекцію поверхонь щонайменше раз на 2 години, робити вологе прибирання 2 рази на день, а також провітрювати приміщення протягом дня. Носити маски повинні вихователі та працівники садочків, але не діти.

При цьому у період карантину в дитячих садках буде заборонено:

  • використовувати багаторазові рушники, м’які іграшки та килими з довгим ворсом;
  • перебувати в приміщенні у вуличному взутті;
  • проводити заходи за участю дітей більше ніж з однієї групи;
  • проводити батьківські збори, крім тих, що проводять дистанційно.

На час адаптивного карантину МОЗ рекомендує надавати пріоритет іграм на свіжому повітрі, створити максимальну дистанцію в групі та під час харчування, обмежити заняття, що потребують фізичного контакту або додаткового інвентарю та розробити графік прогулянок таким чином, щоби не допустити змішування груп.

Наш садок готовий зустріти дітлахів одразу після рішення комісій -  оновлені ігрові майданчики, місця для прогулянок, відремонтовані приміщення груп чекають на своїх маленьких вихованців. Впевнені, що в садочку знову буде лунати дитячий сміх, а виховний процес продовжиться з новими силами та ентузіазмом.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь